Általános tudnivalók

Sziasztok!

Szimba13 vagyok, ezen a blogon pedig  az én írásaimat láthatjátok.  Az oldalatok tetején a blog címe ("Íróbarlang") alatt láthattok menüpontokat. Mindegyik ilyen pont egy kihívást jelöl, kivéve az első "Általános" elnevezésű, ahol ezt a bejegyzést találjátok. Most szeretném bemutatni ezeket a kihívásokat, kicsit elmagyarázni, hogy melyik menüpontban miket láthattok, milyen írásokat olvashattok.

Az első pont a Kreatív írás 201. Ebben a kihívásban minden héten kapunk egy feladatot, aminél valamit írni kell. Magát a feladatot a poszt elején mindig ismertetni fogom, így tudni fogjátok, hogy mit is olvastok. Azt nem lehet előre tudni, hogy éppen mi lesz a feladat, szóval ebben a menüpontban vegyesen találkozhattok majd novellákkal, versekkel, vagy egyéb különböző írásokkal.

A Fanfiction menüpontba öt fanfiction készül. A fanfiction olyan műfaj, ami már meglévő műveket gondol tovább, meglévő világokba illeszt be saját szereplőket. Így például ha valaki ír egy történetet, ami Harry Potter univerzumában játszódik, akkor az illető fanfiction-t írt. Ilyenből fogtok látni ötöt, mindegyik más fandomhoz (könyves/filmes világhoz) fog kapcsolódni. A kihívás lényege amúgy annyi, hogy kaptunk 25 toposzt, ezekkel kell fanfiction-öket írnunk.

A harmadik kihívás a Writing motivation. Ez az egyik legnehezebb kihívás szerintem, amire valaha jelentkeztem, mivel itt egy éven keresztül minden héten egy minimum 700 karakteres novellát kell publikálni. Ebből az első részt már láthatjátok is a blogon. A terv ezzel kapcsolatban az, hogy egy pár megismerkedését mutatom be 52 féleképpen. A szereplők állandóak, minden történetben Farkas Emma és Szegedi Károly, alias Karesz fog megismerkedni. Nagyon sok ötletem van ezzel kapcsolatban, és remélem egy kis segítséget is tudok nyújtani a szingliknek az ismerkedéshez. 

Az utolsó menüpont az Other címet viseli. Itt különböző írásokat olvashattok. Ezek egy része kihíváshoz készült, ahol csak egy novellát vagy verset kellett írni,másik részük pedig saját szórakoztatásra, szabadidőmben. Itt, ha kihíváshoz készült a mű, akkor oda lesz írva a feladat és az egyéb tudnivalók is.

Remélem segítettem ezzel a kis összefoglalóval, ha bármi kérdésetek, reakciótok van, írjatok nyugodtan, a véleményeknek, kritikának mindig nagyon örülök, mivel abból tudok fejlödni! :)

Szimba13