Kitalált szavak jegyzéke

Sziasztok!

A múlt heti Kreatív írós feladatom az volt, hogy egy random szógenerátorral sorsoljak magamnak hat szót, ezekből pedig készítsek három összetett szót. A kihívásgazda az újonnan kitalált szavak jelentésére volt kíváncsi. Szerintem nagyon jó feladat, ritka vicces volt kitalálni ezeknek az őrült szókapcsolatoknak a jelentését. Fogadjátok nagy szeretettel őket!

random.gif

Filmforgatás-szükségérzet
Leküzdhetetlen vágy egy új, még meg nem jelent film forgatására. Gyakori rendezőknél. Variációi a filmírás-szükségérzet, és a filmrendezés-szükségérzet. A filmforgatás-szükségézetet árző embert semmi nem tántoríthatja el a filmkészítéstől, számára ez kötelező az életben maradáshoz.

Nemzetáruló karlengetés
Egy lázadó csoport által kitalált, mára az egész nemzet számára ismert karlengetés. Jelentése: „A többi nemzetek jobbak, mi nem akarunk a sajátunkhoz tartozni.” A régi időkben jelzésként használták a nemzetárulók, így üdvözölték egymást.

Szájszöglet-bírónő
Olyan nőnemű bíró, aki nem képes teljes mosolyra, csupán egy apró rándulásra. Ilyen esetben az illető szája a szájszögletnél nem húzódik tovább, innen ered a szájszöglet-bírónő megnevezés is. Más szakmáknál nem olyan feltűnően gyakori, mint a bíróknál. Férfiakra nem jellemző.

Szimba13